Ζητήσαμε από τον αγαπημένο μας σεφ Κάρολο Μιχαηλίδη aka The Food Architect να μας φτιάξει μια φανταστική, αφράτη και μυρωδάτη Apple Crumble. Ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσει τα εορταστκά ροφήματα αλλά και το καφέ σας. 


ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

-5 ΜΗΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

-1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ

-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

-ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ

-1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)


ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE

-125γρ ΒΟΥΤΥΡΟ

-120γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

-120γρ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

-100γρ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ

-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ

-ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

-80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΠΕΚΑΝΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)



ΒΗΜΑ 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C / 170 ανεμιστήρα 

ΒΗΜΑ 2

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε μικρούς κύβους τα μήλα και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, μια κουταλιά κανέλλα και τον χυμό από ένα λεμόνι.  Βάλτε τα σε ένα κατσαρολακι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτα να μαλακώσουν λίγο τα μήλα. Στρώστε τα μηλα σε βουτυρωμένο στογγυλο ταψί ή πυρέξ περίπου 20 εκατοστών.

ΒΗΜΑ 3

Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε το βούτυρο να έχει την υφή από ψίχουλα και να μπορεί να κρατηθούν τα υλικά μαζί πιέζοντας με το χέρι. Στρώστε πάνω από τα μήλα πιέζοντας με το χέρι το crumble ώστε να δημιουργηθούν κ μεγαλύτερα κομμάτια ζύμης. Απλώστε ομοιόμορφα

ΒΗΜΑ 4

Πασπαλίστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ομοιόμορφα, και απλώστε καρύδια αν το επιθυμείτε.


ΒΗΜΑ 5

Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σκάλα για 35-40 λεπτά, έως ότου το πάνω μέρος είναι χρυσό και τα μήλα αισθάνονται πολύ μαλακά όταν εισάγετε ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.


Καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο https://thefoodarchitect.gr/
Follow Instagram