Είναι κάποιες ωραίες συμπτώσεις, κατά τις οποίες δύο επαγγελματίες, με διαφορετικές καταβολές, συνεργάζονται και ο διάλογός τους βγάζει ένα αποτέλεσμα,που ικανοποιεί βαθιά και τους δύο. Δε συμβαίνει συχνά, αλλά όταν συμβαίνει, έχει δημιουργηθεί μία επιτυχία.Μία τέτοια «ευτυχής σύμπτωση» είναι το κατάστημα που ο Γιάννης Σεργάκης άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας, στη Βαλαωρίτου 5, ένα κατάστημα που έγινε το flagship store του brand που εδώ και ένα χρόνο σημειώνει επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό.


Όταν ο Γιάννη Σεργάκης απευθύνθηκε στον αρχιτέκτονα Άρη Ζαμπίκο για το κατάστημα που θα αποτύπωνε  τις ιδέες και την αισθητική του, του ζήτησε να δημιουργήσει ένα «γραφείο πολυτελείας με βιτρίνα». Ο χώρος βρέθηκε: το διατηρητέο της Βαλαωρίτου. Ένας χώρος που λούζεται καθημερινά στο αθηναϊκό φως, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του 1933, που φέρει την αίγλη σημαντικών δεκαετιών για την ελληνική αρχιτεκτονική και που στα «χέρια» του Ζαμπίκου και του Σεργάκη ευτύχησε να τύχει της φροντίδας που της αξίζει. Τα μάρμαρα αποκαλύφθηκαν και πάλι, το αθηναϊκό πελεκητό έγινε και πάλι εμφανές, οι κομψές γραμμές της αναδείχθηκαν. Και στη συνέχεια, όλα έγιναν custom made. 
Το χιώτικο μάρμαρο κόπηκε ειδικά για το κατάστημα. Κατασκευάστηκε ένα τραπέζι μαλακό, που καταλήγει σε ένα ύψωμα που «υποδέχεται» τα κοσμήματα δημιουργώντας μία μακέτα. Καθρέπτες που γυρίζουν, απομονώνουν το χώρο διαθλώντας το φως, που μελετημένο και στην τελευταία του λεπτομέρεια, τονίζει ό,τι χρειάζεται να κεντρίσει το βλέμμα του επισκέπτη. 
Τα Chandeliers, που σχεδίασε ο ίδιος ο Άρης Ζαμπίκος και τα κατασκεύασαν οι καλύτεροι σιδεράδες, ρίχνουν το φως τους όπου χρειάζεται δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό σκηνικό που σε συνδυασμό με τη σκάλα από μέταλλο και μάρμαρο και την αίσθηση της μοκέτας που απλώνεται στο πάτωμα, παραπέμπει στα αμερικάνικα ‘60s. Τα κοσμήματα βρίσκονται σε εσοχές του καλυμμένου με υφάσματα του Pierre Frey τοίχου, ενώ σε όσους θέλουν να τα απολαύσουν από κοντά, προσφέρονται σε δίσκους σχεδιασμένους για το κάθε κόσμημα ξεχωριστά.  Κάθε λεπτομέρεια έχει προκύψει από τις βιωματικές ανάγκες των δύο και όλα λες και συμπυκνώνονται στη βιτρίνα στην οποία κυριαρχεί μία κομμένη σφαίρα, σα μήτρα, που αποτυπώνει το σύμπαν του Yannis Sergakis. 

Είναι ένα κατάστημα που ήπια βρήκε τη θέση του στο αθηναϊκό αστικό τοπίο, εκπέμποντας την ιδιαίτερη ένταση ενός χώρου που σου προσφέρεται για να τον βιώσεις.

5 Valaoritou Str.
Athens, Greece
T +30 210 36 30 041
athens@yannissergakis.com