FUCHXIA COLLECTION by Marina B.



H Μαρίνα Bulgari άρχισε τη λαμπρή της καριέρα από την εταιρεία που ίδρυσε ο παππούς της και θρύλος Σωτήριος Βούλγαρης, όπου δημιούργησε ανεπανάληπτες συλλογές αλλά και απαράμιλλες ιστορικές συλλογές. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 έφυγε από την εταιρεία Bulgari SpA  με σκοπό να δημιουργήσει το δικό της πολυτελή brand. H Μαρίνα Β σχεδίασε μια απίστευτη σειρά από εμβληματικά κοσμήματα αλλά και το θρυλικό κόσμημα που φέρει το αναμφισβήτητο στίγμα της δημιουργική της ταυτότητας. Στις δεκαετίες των 80ς & 90ς η ίδια λατρεύτηκε από τους τους διεθνείς jet-setters και διάσημους από όλο τον κόσμο και όχι άδικα θεωρήθηκε η επιτομή του στυλ, της κομψότητας και της δημιουργικότητας πάνω στα πολυτελή κοσμήματα.


Τόλμη και κομψότητα πρωταγωνιστούν στα σχέδια της, διαμαντιών και τις χρωματιστές ημιπολύτιμες πέτρες, τις γενναιόδωρες συλλογές των δημιουργιών της που έφτιαχνε με γεωμετρικές γραμμές και διακριτικές καμπύλες.


Η δημιουργική διαδικασία της Μαρίνας ήταν conceptual και ακριβής. Χαρακτηρίζεται ως μία αληθινά τελειομανής, όπου ζούσε και ανέπνεε με τα σχέδιά της, βρίσκοντας έμπνευση από την ελληνική και την ιταλική μυθολογία, τη φύση, τα ζώα, αντικείμενα τέχνης και της αρχιτεκτονικής. Το πρώτο της showroom το άνοιξε το 1978 στη Γενεύη, στην Place du Molard. Το Maison της ονομάστηκε αρχικά Crisart, το οποίο όμως μετονομάστηκε σε Μαρίνα Β το 1979, αναφέροντας εμφανώς το όνομα Bulgari θέλοντας να διαφοροποιήσει το σήμα της εταιρείας της από την οικογένειά της. Συλλογές της έχει εκθέσει στα πιο trendy σημεία σε όλο τον κόσμο, όπως το Μόντε Κάρλο, Γκστάαντ, και το St Moritz, ανοίγοντας και διάφορες Μπουτίκ  Marina B στο Μιλάνο, τη Γενεύη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο.
  

Κοσμήματά της φορέθηκαν περήφανα από των διασημότητες , όπως Σοφία Λόρεν, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Julia Roberts και πριγκίπισσα Γκρέις  του Μονακό!.Εδώ μία από τις πιο εμβληματικές τις συλλογές FUCHXIA & Cardan. 

Get Social 
Google: +Marina B