At Oscar's
Το elforelegant life είναι το πρώτο fashion blog που βρέθηκε στον Oscar de la Renta και συνεργάστηκε με τον οίκο.
All photos by PanagiotisPh
''Οι αρετές που θαυμάζω περισσότερο στις γυναίκες είναι η ευγένεια και η κομψότητα..''
Το ραντεβού μας με την ελληνική ομάδα του οίκου Oscar de la Renta, είχε προγραμματιστεί ένα σχετικά moody ψιλό βροχερό πρωινό τέλη Οκτώβρη.
 
Στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Αργυροπούλου δεσπόζει μέσα σε ενα υπέροχο νεοκλασικό η μπουτίκ-παράδεισος του ομώνυμου οίκου.
Μετά το πρόσφατο χαμό του μύθου της υψηλής ραπτικής, ένα είναι το μόνο σίγουρο:ότι σαν τον Oscar δεν θα ξανά γεννηθεί όμοιος..
Οι λατίνες ρίζες που κράταγε από τη Δομίνικη Δημοκρατία όπου γεννήθηκε σε συνδυασμό με τα χρόνια που ζούσε στο Παρίσι, είχε μαθητεύσει στο πλάι του Balenciaga και παρουσίαζε όλα τα grande fashion show του τον έκαναν να δίνει στις δημιουργίες του ένα μαγικά παριζιάνικα κομψό αλλά ταυτόχρονα και θηλυκό απότελεσμα.
Óscar Arístides Renta Fiallo 1932-2014
Οι λεπτομέρειες στις συλλογές είναι απο τα σημεία που πραγματικά σε αφήνουν άφωνο, που απλά θες να κοιτάζεις, και να ξανακοιτάζεις..Ονειρεμένα νυφικά φορέματα με το χαρακτηριστικό σχήμα της καρδιάς στα μπούστα αγκαλιάζουν υπέροχα όλες τις γυναικείες σιλουέττες καταλήγουν να σέρνονται νωχελικά στα πατώματα με πλούσιες layering σειρές από ταφταδένια υφάσματα, σπάνια μετάξια, ποπλίνες, γαλλικές δαντέλες και μουσελίνες..
Δημιουργίες που μαγικά μεταμορφώνουν τα κορίτσια σε σωστές πριγκίπισσες για την ημέρα του γάμου τους..Τα ραντεβού κλείνονται για τη καθεμιά ξεχωριστά καθώς η πολιτική της εταιρείας θέλει ακόμα και στη πρόβα του νυφικού  να τηρείται η ιεροτελεστία και το distriction της υψηλής ραπτικής.
Τελευταία και αξέχαστη νυφική δημιουργία ήταν και αυτή της Αμάλ Αλαμουντίν μοναδικής κυρίας που έκανε τον ορκισμένο εργένη Τζορτζ Κλούνεϊ να βάλει στεφάνι.
Ο κύριος de la Renta κατά τη διάρκεια της μακράς και λαμπρής πορείας του έχει ντύσει για όλα τα τεράστια,λαμπερά και πιο σημαντικά κόκκινα χαλιά, dinners, oscars και κοινωνικά παγκόσμια events από  τη λαίδη Νταιάνα,τη Μισέλ Ομπάμα ,τη Σαρα Τζέσικα Παρκερ έως και τη δυναμική Jackie Ο'. Κυρίες που τον λάτρευαν, τον εμπιστευόταν τυφλά και τον πίστευαν σαν Θεό για κάθε αψεγάδιαστη επιλογή τους..
Τα βαριά ηνία του οίκου αναλαμβάνει τώρα ο Peter Copping προερχόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής από τον οίκο Nina Ricci, που χρήστηκε μάλιστα άξιος αντικαταστάτης από τον ίδιο το σχεδιαστή
πριν από λίγο καιρό.
Εγώ με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω  θερμά το Oscar de la Renta greek team που μας φιλοξένησε,μας ξενάγησε στη μπουτίκ και μας τίμησε στο να είμαστε το πρώτο fashion blog που συνεργάζεται μαζί τους.!
P.s Warm big thanks στην Αναστασία, τον κύριο Μιχάλη,τη γλυκήτατη κυρία Πέπη.
P.s2 Τις εκπληκτικές φωτογραφίες μας της τράβηξε ο PanagiotisPh για λογαριασμό της Athens Voice και του elforelegantlife blog.
Ps3. Αυτός ήταν ο δικός μου τρόπος να αποχαιρετήσω τη μορφή Oscar de la Renta σαν ένα γνήσιο παιδί που λατρεύει τη μόδα και προσκυνάει την υψηλή ραπτική.

Enjoy..!
El.
Οscar de la Renta boutique
Aργυροπούλου 1 και Λεβίδου 16, Κηφισιά
τηλ +302108089668