Tartan inspo

ΤΑRTAN 

Photo by Buro247
Photo Vogue.com

Το αγαπημένο σκωτσέζικο καρό ύφασμα έγινε ή απόλυτη έμπνευση στη συλλογή της Dior για την φθινοπωρινή σεζόν. Στόλισε παντελόνια, μεσάτα παλτό και υπέροχες φούστες.
Photo Vogue.com

HOME INSPO 
Από την πασαρέλα στο καθιστικό μας και σε εμπνευσμένα design objects.! 
Tartan σουπλά Zara home

Tartan mugs, Zara home. 
'Ενα καρό ριχτάρι στο καναπέ ή την πολυθρόνα σας, καρό μαξιλαράκια ή ακόμη και τραπεζομάντηλα, μπορούν να δώσουν μια english country νότα στο σπίτι σας.

Aκόμη όσο πλησιάζουν οι γιορτές το συγκεκριμένο pattern θα δέσει άψογα με την εορταστική ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Photo by Homedit
Οι επιλογές είναι άπειρες αφού μπορείτε να ντύσετε και ένα τοίχο σας με μια καρό ταπετσαρία.
Photo by Ideal Home
Φανταστική ιδέα είναι ακόμη το ταρτάν να ντύσει την αγαπημένη σας πολυθρόνα ή το ταμπουρέ που το συνοδεύει.

Ταιριάζει άψογα με γήινους τόνους αλλά και έπιπλα από φυσικά υλικά όπως ξύλο.
Photo by Pinterest

With Love, TOUS

T O U



Τα αγαπημένα μου κομμάτια από την νέα γλυκήτατη fall συλλογή της TOUS!







“UNVEIL MINAS’ WORLD” 57 years of heritage, purity and excellence.

UNVEIL MINAS' WORLD

The new MINAS website is now available www.minas-designs.com .

You can now discover the story of the artist, a tale that unveils the mystery behind the mastermind with yet unreleased images and untold stories from his life. With an all new user-experience, visitors can discover the aesthetic that has become synonymous with Minas and his creative language.


“Always true to our identity & roots”


DISCOVER THE STORY

Chain Mail



 JEWELRY TREND 
Photo Vogue.com Alexander Mcq
Statement bold αλυσίδες
Η τάση στα κοσμήματα φέτος επιβάλλει boldness, υπερβολή και κομμάτια που δίνουν ζωή και ένταση στα φθινοπωρινά σύνολα.

Οι αλυσίδες σε χρυσό ή ασήμι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με σχεδιαστές και style influencers όπως η Lena Perminova & η Σκανδιναβή Pernille Teisback να τις λατρεύουν.


Αγκαλιάζουν υπέροχα το λαιμό, φωτίζουν τα fluffy πουλόβερ αλλά δείχνουν και άψογες πάνω σε ένα κλασσικό λευκό t-shirt με τζιν.

Οι αλυσιδες πρωτοεμφανίστηκαν στη Chanel που ήταν το σήμα κατατεθέν στις τσάντες 2.55 αλλά και σε σεξυ δημιουργίες του Gianni Versace.
 
Photo Vogue com. Balenciaga
Balenciaga, YSL, Tod”s και Bottega Veneta κάνουν τις αλυσίδες εκλεπτυσμένες και μίνιμαλ ξεφεύγοντας από το ροκ και grunge στυλ που της είχαμε συνηθίσει.

Αν λοιπόν σκοπεύετε να επενδύσετε σε κάποιο πολύτιμο κομμάτι φέτος, αυτό είναι μία αλυσίδα!

Φορέστε τις από το πρωί μέχρι το βράδυ με πουλόβερ, αναδείξτε πλεκτά φορέματα και απλά μονόχρωμα τοπς!

Vive La Pasta!

MASTER OF PASTA 
BY 
BARILLA 
Ο 8ος μαγειρικός διαγωνισμός Pasta World Championship, της Barilla, έλαβε χώρα στο Παρίσι, με θέμα του γαστρονομικού διημέρου: The Art of Pasta. Από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, ο Keita Yuge φέρει το τίτλο του “Master of Pasta”, χάρη στην ανατρεπτική γαστρονομική σπεσιαλιτέ του: "Penne Gorgonzola Profumo Giapponese"

Ένα πιάτο που ενσωματώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα του 8ου αυτού μαγειρικού διαγωνισμού: The Art of Pasta 
Είναι ο δεύτερος στη σειρά Ιάπωνας chef, μετά τον Yoshi Yamada, ο οποίος βραβεύτηκε το 2012 στην έναρξη του Pasta World Championship.
Από την  Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 ο Keita Yuge  φέρει το τίτλο του “Master of Pasta” χάρη στην ανατρεπτική σπεσιαλιτέ του, την οποία προετοίμασε κατά τη διάρκεια της 3ης δοκιμασίας “The Gran Finale”, διαγωνιζόμενος ανάμεσα σε 13 νέους chefs από όλο τον κόσμο μπροστά σε 250 διεθνής καλεσμένους: κορυφαίους κριτές, foodies και επαγγελματίες του χώρου.  
Κατά την απονομή του επάθλου – ένα αυθεντικό μπρούτζινο άγαλμα, εμπνευσμένο από τα ζυμαρικά – ο Keita Yuge  δήλωσε:
“Είμαι υπερήφανος που κατέκτησα τον τίτλο του νέου “Master of Pasta” της Barilla, θέλω να μεταδώσω τις γνώσεις μου και όλες τις τεχνικές δεξιότητες που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και στις επόμενες γενιές.”  
O Keita Yuge μετέτρεψε το πιάτο του σε ένα Masterpiece 
Ο Keita διαθέτει εξαιρετικές γνώσεις στην Ιταλική κουζίνα. Ανέπτυξε το ταλέντο του σε εξαιρετικά εστιατόρια στο Παρίσι (G.Savoy), στο Τόκιο (Chez Inno), στην Οσάκα (Quintocanto) και πρόσφατα στη Γιοκοχάμα (Salone 2007).
Ο Keita ανήκει στην οικογένεια του Pasta World Championship της Barilla από το 2017 καθώς τότε είχε φτάσει στην τελευταία φάση του μεγάλου τελικού. Φέτος μαγείρεψε το γαστρονομικό πιάτο "Penne Gorgonzola Profumo Giapponese", penne με γκοργκοντζόλα και στρείδια και το άρωμα της Ιαπωνίας "Sake, Sansho, Yuzu", μετατρέποντας τη σπεσιαλιτέ του σε ένα γευστικό αριστούργημα κατά την τελική διαγωνιστική δοκιμασία. Μετά από τα σχόλια της κριτικής επιτροπής, ο Keita βελτίωσε τη συνταγή του χρησιμοποιώντας ένα μπολ αντί για πιάτο, αναμειγνύοντας κατά αυτόν τον τρόπο πολύ καλά όλα τα συστατικά ενώ τα ζυμαρικά διατηρούνταν ζεστά. Αυτή η συνταγή οδήγησε την κριτική επιτροπή σε μια ομόφωνη απόφαση τόσο για τη μοναδική γεύση του πιάτου όσο και για τον τρόπο με τον οποίον συνδυάστηκε ο ανατολικός με το δυτικό κόσμο μέσω των ζυμαρικών και των διαφορετικών τρόπων μαγειρέματός τους ανά τον κόσμο.  

Πολλά περισσότερα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, μία ‘Εκθεση Τέχνης 
Δεκατέσσερεις chefs κάτω των 35 ετών, από 14 διαφορετικές χώρες, έλαβαν μέρος στον 8ο μαγειρικό διαγωνισμό διεκδικώντας τον τίτλο “Master of Pasta”. 
Για πρώτη φορά από την αρχή της δημιουργίας του, ο μαγειρικός διαγωνισμός  πραγματοποιήθηκε εκτός της Ιταλίας, στο Παρίσι της Γαλλίας. Η ιδανική πόλη όχι μόνο για να γιορτάσει την 50η επέτειο της παρουσίας της, η Barilla, στη Γαλλία αλλά και για να ενσαρκώσει το φετινό θέμα του μαγειρικού διαγωνισμού, “The Art of Pasta”, λόγω του πλούτου της γαλλικής γαστρονομικής κουλτούρας και Τέχνης.
Οι δεκατέσσερεις διαγωνιζόμενοι chefs παρουσίασαν τη σπεσιαλιτέ τους στην πρώτη δοκιμασία με τίτλο «The Masterpiece» δημιουργώντας το καλύτερο πιάτο ζυμαρικών εμπνευσμένο από την έκφραση “Bello Buono, Far bene”: όμορφο για τα μάτια, γευστικό για τον ουρανίσκο και καλό για την ψυχή. Κατά τη δεύτερη δοκιμασία, «The White Canvas», οι chefs κλήθηκαν να αποδείξουν το ταλέντο τους, αγκαλιάζοντας μία νέα γαστρονομική πτυχή και δημιουργώντας  μία συνταγή που συνδυάζει την έννοια της δημιουργικότητας μέσα από μια ολιστική προσέγγιση του ευ ζην. Για την τελική δοκιμασία «The Grand Finale» οι φιναλίστ έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τις καλύτερες μαγειρικές τους ικανότητες και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν και να τελειοποιήσουν τη σπεσιαλιτέ τους.
Η Barilla αξιοποίησε τα καλύτερα ‘συστατικά’ από τον κλάδο της γαστρονομίας και του lifestyle για τη ψυχαγωγική υποστήριξη του διαγωνισμού. Η  κριτική επιτροπή απαρτίζονταν από τους διάσημους Ιταλούς chef Davide Oldani και Simone Zanoni, τη Γαλλίδα chef Amandine Chaignot, την Ιταλίδα αρχιτέκτονα & σχεδιάστρια Paola Navone και την Αυστραλή φωτογράφο και creator Ashley Alexander. Oι κριτές εκτός από τη γεύση, συνυπολόγισαν την ιστορία, τη μαγειρική προετοιμασία αλλά και την αισθητική κάθε πιάτου. 
Ο μαγειρικός διαγωνισμός περιλάμβανε συζήτηση γύρω από το Φαγητό, την Αισθητική και τη Τέχνη, ένα live show μαγειρικής από τη Γαλλίδα chef Amandine Chaignot – με έμφαση στα νέα premium Lasgnette από τη σειρά Collezione Edition Gourmet – και μία live μουσική ερμηνεία, έκπληξη, από το Food Ensemble και τον Davide Oldani με τίτλο “The Sound of Pasta”.
Αυτός ο δύσκολος μαγειρικός διαγωνισμός, έκλεισε με ένα μεγάλο Pasta Party στο χώρο του Pavillon Cambon, ο οποίος είχε μεταμορφωθεί  σε μια Έκθεση Τέχνης’ ειδικά για την περίσταση. 
O Έλληνας chef 
Εκπροσωπώντας την Ελληνική αποστολή, ο Νίκος Μπίλλης, chef δύο πολύ γνωστών εστιατορίων της χώρας μας, του Etrusco στην Κέρκυρα και του Botrini's* στην Αθήνα, ξεχώρισε, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό και αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή. Μέσα από τη δοκιμασία «The Masterpiece» παρουσίασε τη δική του σπεσιαλιτέ “Tortiglioni with Florina peppers, lamp sweetbreads, kariki cheese and anchovies” (Tortiglioniμε πιπεριές Φλωρίνης, αρνίσια γλυκάδια, τυρί καρίκι και αντζούγιες), συνθέτοντας το δικό του ‘έργο τέχνης’ και μεταφέροντας παράλληλα τα συναισθήματα της γαστρονομικής του δημιουργίας στο κοινό. Το αποτέλεσμα, μια γευστική πανδαισία, η οποία θα μείνει εντυπωμένη στο μυαλό του κοινού, ως το ελληνικό Master Dish του Pasta World Championship 2019 της Barilla.
The Sound of Pasta: μία Συμφωνία Spaghetti
Πέρυσι η Barilla, έκανε τα πρώτα της βήματα στον κόσμο «της μαγειρικής και της μουσικής» χάρη στη συνεργασία της με τους Ιταλούς καλλιτέχνες “Food Ensemble”.  To group είναι γνωστό για την ερμηνεία και την παρουσίαση brand, μέσα από τη σύνθεση μουσικών κομματιών εμπνευσμένα από “απρόβλεπτα” πιάτα: η σύνθεση του τραγουδιού προκύπτει από τους ήχους που ακούγονται κατά την προετοιμασία του πιάτου.  
Χρησιμοποίησαν σαν βάση τον ήχο που προήλθε από το πιάτο “Spaghetti al cartoccio cacio e pepe” που προετοιμάστηκε από τον  Davide Oldani και εκτελέστηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια του μαγειρικού διαγωνισμού  Pasta World Championship το 2018. Το 2019, η Barilla μετέτρεψε αυτήν τη συνεργασία σε ένα ολόκληρο μουσικό άλμπουμ με την ονομασία “Spaghetti Symphony”, με στόχο να εντείνει τη σύνδεση του brand με  τη μουσική.
Το άλμπουμ περιέχει 4 πρωτότυπα μουσικά κομμάτια, το κάθε ένα  εμπνευσμένο από πιάτα με ζυμαρικά της Barilla, δια χειρός του Davide Oldani. Ένα από αυτά, το “Spaghetti alla Puttanesca με αγριοράπανο” (συνταγή που προβάλλεται στο τηλεοπτικό σποτ «Masters of Pasta – ΤΟ Party” με τον  Davide Oldani και τον Roger Federer), ερμηνεύτηκε στη φετινή διεξαγωγή του Pasta World Championship 2019 και προσφέρθηκε στους καλεσμένους σε μορφή βινυλίου.

YSL x Zoe Kravitz

 The passionate combo: Black Opium & red lips

Το εμβληματικό κραγιόν του οίκου σε 6 νέες αποχρώσεις
 H global ambassador του YSL Beauty, Zoe Kravitz

More textures! 
 «Το Rouge Pur Couture είναι ένα από τα αγαπημένα μουπροϊόντα. Η υφή του είναι υπέροχη. Δεν ξηραίνει τα χείλη,ούτε είναιπολύ γυαλιστερή. Ουσιαστικά είναι τέλειo.»Zoë Kravitz
Η Ζοe, εμπνέεται από το λαμπερό μπουκάλι του Black Opium & το κλασσικό λογότυπο Cassandre και σχεδιάζει τη συσκευασία του Rouge Pur Couture. 
ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ
«Οι κόκκινες αποχρώσεις είναι πάντα σέξι. Αναδεικνύουνόλο το look. Είναι ιδανικές για βράδυ. Μπορείς να μηνχρησιμοποιήσεις σχεδόν κανέναάλλοπροϊόνμακιγιάζ καινα βάλειςμόνοκόκκινο κραγιόν.»

Longchamp x Kendall

 Fall Issue 
Kendall x Longchamp
Η μελαχρινή καλλονή, ambassador της Longchamp ποζάρει στην φθινοπωρινή καμπάνια της νέας συλλογής αξεσουάρ και ready to wear του γαλλικού οίκου.
Ο οίκος Longchamp υιοθετεί την παγκόσμια τάση της εποχής στην καμπάνια της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019, με τίτλο "La Voyageuse", η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με την Creative Director του οίκου, Sophie Delafontaine: "Η La Voyageuse είναι μια γυναίκα που αγαπά να ταξιδεύει, είναι πάντα εν κινήσει και αισθάνεται συγκίνηση, καθώς προετοιμάζεται να ξεκινήσει το κάθε της ταξίδι. Αυτήν τη ψυχολογία θέλησα να εξερευνήσω. Για μένα, το ταξίδι είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό." Ποια θα μπορούσε να είναι καλύτερη ambassador αυτής της φιλοσοφίας από την απόλυτη jet-setter, Kendall Jenner.

Στην καμπάνια του οίκου το super model φωτογραφίζεται από τον Mikael Jansson, ενώ το styling εχει επιμεληθεί η Marie-Amélie Sauvé.
FALL - WINTER 2019 
Η ονομασία "La Voyageuse", είναι εμπνευσμένη από τις vintage τσάντεςταξιδίου, τα κομψά travel-looks και την φημισμένη χρηστικότητα των σχεδίων Longchamp. 
Στην δική μου wishlist ξεχώρισα τις παρακάτω 3 τσάντες από τη συλλογή

MY   TOP 3 
Μινι tote bag, σε ταμπά, άψογη για τους γήινους φθινοπωρινούς συνδυασμούς της γκαρνταρόμπας μου.
Τοtal black, κλασσική, αγαπημένη και πάντα διαχρονική. Ιδανική για τα escapes του χειμώνα και τα επαγγελματικά ταξίδια μου. 

Βlue, θα την φόραγα άψογα με τα τζινς μου και πλεκτά πουλόβερ. Μια καλή τσάντα αναβαθμίζει και τα πιο απλά looks οπότε θα την προτιμήσω! Ακόμη είναι μοντέρνα με το ύφασμα να αναγράφει το νέο λογότυπο LGP του οίκου, το οποίο λανσάρισε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.

Την ολοκληρωμένη συλλογή "La Voyageuse" θα βρείτε στην Longchamp Boutique (Βουκουρεστίου 6, Αθήνα 105 64) και σε όλα τα καταστήματα DIGALAKIS.

Καταστήματα DIGALAKIS:
Κηφισιά: Παναγίτσας 6 | Πειραιάς: Ηρώων Πολυτεχνείου 60 Γλυφάδα: Δουσμάνη 9 | Λευκωσία:Κουμανούδη 1ΑΒ Στασικράτους

Slim Sheer Matte by YSL

ROUGE PUR COUTURE
THE SLIM SHEER MATTE
Πρώτα κυκλοφόρησε το The Slim, ένα κραγιόν για πλήρη κάλυψη και δερμάτινο ματ αποτέλεσμα στα χείλη.
Τώρα, ετοιμάσου να γνωρίσεις το νέο μέλος της οικογένειας Rouge Pur Couture: το Slim Sheer Matte.

Προσφέρει μέτρια, ευπροσάρμοστη κάλυψη και σε αντίθεση με πολλά ματ κραγιόν, παραμένει ανάλαφρο και άνετο όλη την ημέρα.
Ντύσε τα χείλη σου με ένα διάφανο ματ κραγιόν και ανάδειξε την ομορφιά τους με ένα ανάλαφρο πέπλο φωτεινού χρώματος.

#DressInRouge

Polina Ellis @ Benaki


Μια εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη διαχρονική σχέση της Πολίνας Σαπουνά Έλλις (κοσμήματα POLINA ELLIS) με την Αρχαιολογία και τη Ζωγραφική θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ., με αφορμή την παρουσίαση της νέας της συλλογής MINOTAVROS. 
Η δύναμη της γραμμής, η καθαρότητα του απέριττου και η άρρηκτη σύνδεση του  κοσμήματος της Πολίνας Έλλις με την αρχαία ελληνική και σύγχρονη τέχνη, θα αναδειχθούν σε μια συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού με ομιλητές τους :καθηγητή Ιστορίας Τέχνης και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Columbia Δρ. Γιάννη Μυλωνόπουλο, τον κ. Παύλο Σάμιο ζωγράφο, καθηγητή Βυζαντινής Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και τον κ. Κωστή Γεωργίου γλύπτη και ζωγράφο.
H Πολίνα Έλλις σε όλες τις συλλογές που έχει παρουσιάσει έως σήμερα, χρησιμοποιεί ως πηγή έμπνευσης στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και με πρωταγωνιστές τα σχέδιά της, μετατρέπει τα αρχέγονα σύμβολα σε σύγχρονα κοσμήματα που μεταφέρουν έννοιες και συμβολισμούς που στη διαχρονικότητά τους γίνονται αιώνια. Η δωρικότητα και αφαιρετικότητα γίνονται ισχύ την οποία η Πολίνα Ellis “προσφέρει” μέσα από τις φόρμες των κοσμημάτων της στη γυναίκα που τα φορά, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και δημιουργώντας μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Τα κοσμήματα POLINA ELLIS θα διατίθενται στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικoύ Πολιτισμού από τις 11 Οκτωβρίου και μέχρι τον Ιανουάριο 2020.