Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της επετειακής έκθεσης Trinity για τα 30 χρόνια λειτουργίας της Eleni Marneri Galerie, η έκθεση “Bloominverse” σηματοδοτεί μια καινούργια περίοδο για την γκαλερί και παρουσιάζει δύο κόσμους:  τον ανθισμένο κήπο της Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella και τον φαντασιακό κόσμο που δημιούργησαν μαζί οι Λούλα Λεβέντη και Ελένη Μαρνέρη.
Πρόσκληση σε κήπο!                                                                                                                                                         Σε έναν καταπράσινο περίκλειστο κήπο όπου κρυφά, μέσα από τα φυλλώματά του, αναδύονται μυρωδικά εφέ που κάνουν τα μάτια να κλείνουν και το σώμα να παραδίδεται σε μία πολυαισθητηριακή εμπειρία. Φυτά και άνθη τοποθετημένα σε χειροποίητα κεραμικά κασπό της κεραμίστριας Έλλης Σοφιανοπούλου, απλώνονται από την βιτρίνα της γκαλερί, οδηγούν σε έναν κήπο αρωμάτων που η όξινη γλυκύτητα του περγαμόντου, η φρουτένια δύναμη το ροδιού και η ανάλαφρη απαλότητα του τριαντάφυλλου ξεπηδούν μέσα από ντελικάτα μπουκάλια. Αυτές οι εκλεπτυσμένες μυρωδιές μάγεψαν την Αικατερίνη των Μεδίκων και ανέθεσε στους Δομινικανούς μοναχούς της Santa Maria Novella, να δημιουργήσουν το πρώτο της άρωμα: το Acqua della Regina. Τα  αρωματικά προϊόντα του φλωρεντινού οίκου Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella από το 1612 μας ξανασυστήνει η Ελένη Μαρνέρη αυτόν τον Μάιο με διάθεση να μας ταξιδέψει στον κόσμο των αισθήσεων.
Δίπλα σε αυτόν τον μικρόκοσμο, ένα νέο σύμπαν αναμένει να κάνει την εμφάνισή του. Εκεί, πολύτιμες πέτρες δεμένες με ιδιαίτερα περίτεχνο τρόπο, πετρώματα που μοιάζουν με αχαρτογράφητους γαλαξίες, μαργαριτάρια που αντηχούν σε έναν άχρονο βυθό, διαμορφώνουν την προσωπική συλλογή κοσμημάτων της Ελένης Μαρνέρη, ''επαναδιατυπωμένη'' εικαστικά από την Λούλα Λεβέντη (aka A totem für Elita) με τη μορφή μεταξωτών μαντηλιών. Σε κάθε μεταξωτή δημιουργία στήνεται ένας ιδιαίτερος “χορός” από εικόνες, φυσικά τοπία και γαλαξίες με τα κοσμήματα να πρωταγωνιστούν ως πολύτιμοι ήρωες. Η άνοιξη και το καλοκαίρι συνδέονται συμβολικά μέσα από ανθισμένα λουλούδια και παντός καιρού θαλάσσια πλάσματα δημιουργώντας έναν έντονο οπτικό πληθωρισμό.
Η Eleni Marneri Galerie σας προσκαλεί να εξερευνήσετε το νέο ανθισμένο σύμπαν της με την έκθεση “BLOOMINVERSE”, την Παρασκευή 4 Μαΐου, 19:00.
Εγκαίνια Έκθεσης:  Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, 19:00.