Μια εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη διαχρονική σχέση της Πολίνας Σαπουνά Έλλις (κοσμήματα POLINA ELLIS) με την Αρχαιολογία και τη Ζωγραφική θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ., με αφορμή την παρουσίαση της νέας της συλλογής MINOTAVROS. 
Η δύναμη της γραμμής, η καθαρότητα του απέριττου και η άρρηκτη σύνδεση του  κοσμήματος της Πολίνας Έλλις με την αρχαία ελληνική και σύγχρονη τέχνη, θα αναδειχθούν σε μια συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού με ομιλητές τους :καθηγητή Ιστορίας Τέχνης και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Columbia Δρ. Γιάννη Μυλωνόπουλο, τον κ. Παύλο Σάμιο ζωγράφο, καθηγητή Βυζαντινής Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και τον κ. Κωστή Γεωργίου γλύπτη και ζωγράφο.
H Πολίνα Έλλις σε όλες τις συλλογές που έχει παρουσιάσει έως σήμερα, χρησιμοποιεί ως πηγή έμπνευσης στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και με πρωταγωνιστές τα σχέδιά της, μετατρέπει τα αρχέγονα σύμβολα σε σύγχρονα κοσμήματα που μεταφέρουν έννοιες και συμβολισμούς που στη διαχρονικότητά τους γίνονται αιώνια. Η δωρικότητα και αφαιρετικότητα γίνονται ισχύ την οποία η Πολίνα Ellis “προσφέρει” μέσα από τις φόρμες των κοσμημάτων της στη γυναίκα που τα φορά, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και δημιουργώντας μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Τα κοσμήματα POLINA ELLIS θα διατίθενται στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικoύ Πολιτισμού από τις 11 Οκτωβρίου και μέχρι τον Ιανουάριο 2020.