Art de la table tips


Μένουμε στο σπίτι με στυλ, στρώνουμε υπέροχα τραπέζια και ας είμαστε μόλις 2 και απολαμβάνουμε το ευ ζην μέσα από απλά πράγματα. 

Νο1 κανόνας που μεταμορφώνει και ομορφαίνει κάθε σπίτι και τραπέζι είναι τα φρέσκα λουλούδια.Κάθε λογής συνδυασμοί και χρώματα, αγοράστε ότι σας αρέσει.

No2 Στρώστε όμορφα λινά ή υφασμάτινα τραπεζομάντιλα, αυτόματα θα αναβαθμίσουν τα γευματα σας και θα κανουν το τραπέζι σας ξεχωριστό.

Νο3 Επενδύστε σε μυρωδιές, κεριά χαμηλά ή ρεσό σε γυάλες ή επιβλητικά κηροπήγια θα δώσουν μια ζεστασιά στα τραπέζια σας.

Νο4 Χρωματιστα ποτήρια ή διαφορετικός συνδυασμός στα πιάτα αποτελεί μια τάση που αγαπάμε πολύ. Τολμήστε λοιπόν το mix n” match.

No5 Funky,pop, floral ή μονόχρωμες οι χαρτοπετσέτες δίνουν instant style σε κάθε τραπέζι.

Νο6 Ένα καλό κρασί είναι στα must και ένα επιδόρπιο ή μια πιατέλα φρουτα για το τέλος. Ανάλογα με το γευμα επιλέξτε και το ιδανικό wine list.

No7 Στις πετσέτες αντί για κρίκους βάλτε φιόγκους, δέστε φύλλα ή στολίδια για κάτι διαφορετικό.

Νο8 Playlist, η μουσική θα συντροφεύσει τα γεύματα σας ευχάριστα και θα ανεβάσει τη διάθεση σας.



Apple Crumble by the Food Architect

Ζητήσαμε από τον αγαπημένο μας σεφ Κάρολο Μιχαηλίδη aka The Food Architect να μας φτιάξει μια φανταστική, αφράτη και μυρωδάτη Apple Crumble. Ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσει τα εορταστκά ροφήματα αλλά και το καφέ σας. 


ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

-5 ΜΗΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

-1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ

-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

-ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ

-1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)


ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE

-125γρ ΒΟΥΤΥΡΟ

-120γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

-120γρ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

-100γρ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ

-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ

-ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

-80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΠΕΚΑΝΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)



ΒΗΜΑ 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C / 170 ανεμιστήρα 

ΒΗΜΑ 2

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε μικρούς κύβους τα μήλα και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, μια κουταλιά κανέλλα και τον χυμό από ένα λεμόνι.  Βάλτε τα σε ένα κατσαρολακι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτα να μαλακώσουν λίγο τα μήλα. Στρώστε τα μηλα σε βουτυρωμένο στογγυλο ταψί ή πυρέξ περίπου 20 εκατοστών.

ΒΗΜΑ 3

Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε το βούτυρο να έχει την υφή από ψίχουλα και να μπορεί να κρατηθούν τα υλικά μαζί πιέζοντας με το χέρι. Στρώστε πάνω από τα μήλα πιέζοντας με το χέρι το crumble ώστε να δημιουργηθούν κ μεγαλύτερα κομμάτια ζύμης. Απλώστε ομοιόμορφα

ΒΗΜΑ 4

Πασπαλίστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ομοιόμορφα, και απλώστε καρύδια αν το επιθυμείτε.


ΒΗΜΑ 5

Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σκάλα για 35-40 λεπτά, έως ότου το πάνω μέρος είναι χρυσό και τα μήλα αισθάνονται πολύ μαλακά όταν εισάγετε ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.


Καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο https://thefoodarchitect.gr/
Follow Instagram

Lindos Diaries

 Lindos

"A little gem on the island of Rhodes.

An island within an island."

This cosmopolitan town, with its famed ancient acropolis, is (figuratively and literally) the hottest place on Rhodes.

Arriving in Lindos, you have to park your car because these are forbidden on the island. The baton is taken by donkeys, bicycles and motorbikes.

At that point a magical cobbled square overlooking the bay of Lindos welcomes you.

You instantly feel the cosmopolitan aura of an era to surround you which in combination with Greek tradition, history & aesthetic lifestyle inspire you and make you fall in love with the island right away.

Swimming:



In Saint Paul’s beach and ideally we suggest on renting a pedal boat or small boat to discover the incredible blue waters and stunning rocks around the bay.

You will also have the opportunity to see the Ancient Acropolis of Lindos which is built on the rocks.

Food:

Dine at the wonderful small, picturesque Italian restaurant, named Broccolino. (Owned of course by Italians!)

At the colorful tables you will eat fresh creamy gnocchi, crispy pizza and various recipes of spaghetti.

Accommodation and food experience At Melenos Boutique Hotel.


Located in the most beautiful and amphitheatric part of the island, you will stay in a boutique hotel that will honestly take you to One Thousand and One Nights. Blending with the heritage village style, the hotel's white-washed and sandstone buildings containing the twelve suites and public areas, branch off a central stairway, giving the appearance of - a village within a village.

Each room embraces the tradition, taste and aesthetics of the island. It is worth eating in the award-winning restaurant and its wonderful terrace or drinking a cool aperitif like Mastic with strawberry Mojito at the colorful bar.


What to buy, leather sandals and jewelry are a must.



Dine Experience:


At Mavriko”s historical restaurant, (since 1912) you will eat excellent Local cuisine and award-winning dishes. With over half a century of history, Mavrikos is an excellent gastronomic proposal.

Lunch:

Great option after swimming: eat simply and freshly in the canteen of St. Paul”s bay. “Kalamarakia”, french fries and a choriatiki salad are very delicious.

Breakfast & Gelato:


Discover local ovens with freshly baked hot buns, cheese-pies, local biscuits, and goodies every morning. For the ice cream / desert lovers I definitely suggest GELO BLU, a gelateria with fantastic ice cream flavors and sweets.

          Hope you enjoyed it and Lindos be your next trip to Greece!

xxx Elena 

Shimmering summer dresses

 Shine baby shine
Εμπνευση από τη λαμπερή δεκαετία των 90ς και κυρίως μέσα από τις συλλογές που καθιέρωσε ο θρύλος Gianni Versace τα λαμπερά, μεταλλιζέ και κεντημένα φορέματα είναι θεικά  για το καλοκαίρι. 

Φορέστε τα πάνω από το μαυρισμένο δέρμα, απλοποιήστε το στυλ με απλά δερμάτινα φλατ σανδάλια και wet look στα μαλλιά. 



Δείτε μερικά εδώ: Revolve
Για τις οχι και τοσο τολμηρες, υπαρχει η επιλογή του αξεσουάρ, όπως αυτό εδώ από τα Αttico
ή φυσικά ακόμη πιο οικονομική από τα Zara

Eλληνικό Φως

 Ελληνικό καλοκαίρι είναι... 

Το τραγούδι των τζιτζικιών που σε αποκοιμίζει τα μεσημέρια, παγωμένο καρπούζι το απόγευμα, άπειρα κοραλλοκόκινα ηλιοβασιλέματα που βουτάνε στη θάλασσα, δερμάτινα σανδάλια που σκουραίνουν μέρα με τη μέρα, ελληνικός καφές σε φολκόρ φλυτζανάκι, χρωματιστά φυλαχτά για το μάτι, λευκά μαγιώ, χρυσοκαμμένα κορμιά από τον ήλιο, ο ήχος από το «γεια μας» στα τραπέζια, η γεύση από τη χρωματιστή χωριάτικη σαλάτα και φυσικά οι ατελείωτες βουτιές στις φανταστικές ελληνικές παραλίες...