Μένουμε στο σπίτι με στυλ, στρώνουμε υπέροχα τραπέζια και ας είμαστε μόλις 2 και απολαμβάνουμε το ευ ζην μέσα από απλά πράγματα.
Art de la table tips
Μένουμε στο σπίτι με στυλ, στρώνουμε υπέροχα τραπέζια και ας είμαστε μόλις 2 και απολαμβάνουμε το ευ ζην μέσα από απλά πράγματα.
Apple Crumble by the Food Architect
Ζητήσαμε από τον αγαπημένο μας σεφ Κάρολο Μιχαηλίδη aka The Food Architect να μας φτιάξει μια φανταστική, αφράτη και μυρωδάτη Apple Crumble. Ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσει τα εορταστκά ροφήματα αλλά και το καφέ σας.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
-5 ΜΗΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
-1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ
-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
-ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ
-1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE
-125γρ ΒΟΥΤΥΡΟ
-120γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
-120γρ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
-100γρ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ
-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ
-ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
-80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΠΕΚΑΝΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΒΗΜΑ 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C / 170 ανεμιστήρα
ΒΗΜΑ 2
Ξεφλουδίστε και κόψτε σε μικρούς κύβους τα μήλα και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, μια κουταλιά κανέλλα και τον χυμό από ένα λεμόνι. Βάλτε τα σε ένα κατσαρολακι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτα να μαλακώσουν λίγο τα μήλα. Στρώστε τα μηλα σε βουτυρωμένο στογγυλο ταψί ή πυρέξ περίπου 20 εκατοστών.ΒΗΜΑ 3
Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε το βούτυρο να έχει την υφή από ψίχουλα και να μπορεί να κρατηθούν τα υλικά μαζί πιέζοντας με το χέρι. Στρώστε πάνω από τα μήλα πιέζοντας με το χέρι το crumble ώστε να δημιουργηθούν κ μεγαλύτερα κομμάτια ζύμης. Απλώστε ομοιόμορφα
ΒΗΜΑ 4
Πασπαλίστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ομοιόμορφα, και απλώστε καρύδια αν το επιθυμείτε.
ΒΗΜΑ 5
Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σκάλα για 35-40 λεπτά, έως ότου το πάνω μέρος είναι χρυσό και τα μήλα αισθάνονται πολύ μαλακά όταν εισάγετε ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Lindos Diaries
Lindos
This cosmopolitan town, with its famed ancient acropolis, is (figuratively and literally) the hottest place on Rhodes.
Arriving in Lindos, you have to park your car because these are forbidden on the island. The baton is taken by donkeys, bicycles and motorbikes.
At that point a magical cobbled square overlooking the bay of Lindos welcomes you.
You instantly feel the cosmopolitan aura of an era to surround you which in combination with Greek tradition, history & aesthetic lifestyle inspire you and make you fall in love with the island right away.
Swimming:
In Saint Paul’s beach and ideally we suggest on renting a pedal boat or small boat to discover the incredible blue waters and stunning rocks around the bay.
You will also have the opportunity to see the Ancient Acropolis of Lindos which is built on the rocks.
Food:
Dine at the wonderful small, picturesque Italian restaurant, named Broccolino. (Owned of course by Italians!)
At the colorful tables you will eat fresh creamy gnocchi, crispy pizza and various recipes of spaghetti.
Accommodation and food experience At Melenos Boutique Hotel.
Located in the most beautiful and amphitheatric part of the island, you will stay in a boutique hotel that will honestly take you to One Thousand and One Nights. Blending with the heritage village style, the hotel's white-washed and sandstone buildings containing the twelve suites and public areas, branch off a central stairway, giving the appearance of - a village within a village.
Each room embraces the tradition, taste and aesthetics of the island. It is worth eating in the award-winning restaurant and its wonderful terrace or drinking a cool aperitif like Mastic with strawberry Mojito at the colorful bar.
What to buy, leather sandals and jewelry are a must.
Dine Experience:
At Mavriko”s historical restaurant, (since 1912) you will eat excellent Local cuisine and award-winning dishes. With over half a century of history, Mavrikos is an excellent gastronomic proposal.
Lunch:
Great option after swimming: eat simply and freshly in the canteen of St. Paul”s bay. “Kalamarakia”, french fries and a choriatiki salad are very delicious.
Breakfast & Gelato:
Discover local ovens with freshly baked hot buns, cheese-pies, local biscuits, and goodies every morning. For the ice cream / desert lovers I definitely suggest GELO BLU, a gelateria with fantastic ice cream flavors and sweets.
Shimmering summer dresses
Eλληνικό Φως
Ελληνικό καλοκαίρι είναι...
Jewely collabs
Candy Bar
EYE CANDIES OR WHAT..? Ένα διαφορετικό Candy bar. Τα δαχτυλίδια από τη σειρά Lifestones της Eleni Orfanou Jewels μοιάζουν με πολύτιμα ζαχα...
What's you are looking for?
♛Popular
♥Tags
★Archive
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ευαγγελία Πλατανιώτη, η πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης το νέο πρόσωπο της HARALAS. Ωδή στην μόδα και τη νεανική ενέργεια στη νέα καμ...
-
Στο πρώτο μου ταξίδι στο Μιλάνο και σε ηλικία 21 χρονών είχα την πρώτη μου πραγματική επαφή με το τι θα πει luxury goods. Mπαίνοντας στην επ...
-
Μία λουλουδένια ωδή για την Γιορτή της Μητέρας από τον οίκο Chanel. Mε αφορμή αυτή την ημέρα αλλά και όχι μόνο είναι η τέλεια ευκαιρία να...
-
O TOMMY HILFIGER ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ ΜΙΑ Σ FESTIVE ΣΥΛΛΟΓΗΣ Είτε θέλετε να λάμψετε σε μια εορτα...
-
Και οι 2 τους είναι υπέροχες, δημιουργικές, uber stylish, super fan και επιτυχημένες επαγγελματικά μετά από σκληρή δουλειά και προσπάθεια. ...
-
Marni FALL WINTER 23 Για ποιον χτυπάει η καμπάνα? Η επιστροφή της φαρδιάς καμπάνας είναι γεγονός με τον οίκο Marni να δίνει πράσινη κάρτα σ...
-
PINK CHRISTMAS Όσες έχετε αδυναμία στο ροζ χρώμα αυτό το ποστ είναι αφιερωμένο σε εσάς. Το ροζ χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μια τάση xma...
-
La Piscine (The Swimming Pool) is a 1969 Italian-French film directed by Jacques Deray.
-
Animale - Chapter II In the second act, this collection of formidable, majestic species grows and becomes the natural sanctuary for kings ...
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2022
(16)
- ► Δεκεμβρίου (2)
- ► Φεβρουαρίου (1)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2021
(15)
- ► Δεκεμβρίου (2)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Ιανουαρίου (10)
-
►
2019
(71)
- ► Δεκεμβρίου (4)
- ► Σεπτεμβρίου (5)
- ► Φεβρουαρίου (8)
- ► Ιανουαρίου (6)
-
►
2018
(79)
- ► Δεκεμβρίου (4)
- ► Σεπτεμβρίου (10)
- ► Φεβρουαρίου (7)
- ► Ιανουαρίου (7)
-
►
2017
(117)
- ► Δεκεμβρίου (10)
- ► Σεπτεμβρίου (9)
- ► Φεβρουαρίου (12)
- ► Ιανουαρίου (11)
-
►
2016
(198)
- ► Δεκεμβρίου (16)
- ► Σεπτεμβρίου (12)
- ► Φεβρουαρίου (20)
- ► Ιανουαρίου (22)
-
►
2015
(306)
- ► Δεκεμβρίου (23)
- ► Σεπτεμβρίου (26)
- ► Φεβρουαρίου (30)
- ► Ιανουαρίου (40)
-
►
2014
(278)
- ► Δεκεμβρίου (62)
- ► Σεπτεμβρίου (10)
- ► Φεβρουαρίου (13)
- ► Ιανουαρίου (22)
-
►
2013
(285)
- ► Δεκεμβρίου (26)
- ► Σεπτεμβρίου (37)
- ► Φεβρουαρίου (9)
- ► Ιανουαρίου (28)
-
►
2012
(245)
- ► Δεκεμβρίου (21)
- ► Σεπτεμβρίου (17)
- ► Φεβρουαρίου (19)
- ► Ιανουαρίου (17)
-
►
2011
(374)
- ► Δεκεμβρίου (34)
- ► Σεπτεμβρίου (38)
- ► Φεβρουαρίου (30)
- ► Ιανουαρίου (40)
-
►
2010
(367)
- ► Δεκεμβρίου (15)
- ► Σεπτεμβρίου (52)
- ► Φεβρουαρίου (19)
- ► Ιανουαρίου (6)