Pavlova
To ωραιότερο γλυκό φτιαγμένο από φράουλες
To ωραιότερο γλυκό φτιαγμένο από φράουλες
Τη συνταγή μοιράζεται μαζί μας η Ραφαέλα Μ.Τόρρες και την ευχαριστούμε πολύ!
Είναι
από τα κλασσικότερα γλυκά. Θα τη βρείτε στα μενού πολλών διάσημων
εστιατορίων σε διάφορες παραλαγές. Η παύλοβα θεωρείτε ένα από τα
νοστιμότερα και πλέον ευπαρουσίαστα γλυκά και αν θες να να γλυκαθείς
αλλά παρ΄όλα αυτά να αποφύγεις τη σοκολάτα, είναι η ιδανική επιλογή.
Το όνομά της το πήρε από τη διάσημη ρωσίδα χορεύτρια
Άννα Παύλοβα. Όμως όσο οξύμορο και αν ακούγετε πρώτη
φορά λένε ότι παρασκευάστηκε στη Νέα Ζηλανδία όχι στη Ρωσία,
από κάποιον σεφ ζαχαροπλαστικής προς τιμήν της διάσημης
χορεύτριας καθώς περιόδευε στη χώρα του.
Η βάση της παύλοβα είναι η μαρέγκα.Εμπλουτίζετε ωστόσο από κρέμα
και φρέσκα φρούτα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές.
Εδώ θα κάνουμε την παύλοβα με φράουλες και φρούτα του δάσους που είναι πολύ εντυπωσιακή
στην εμφάνιση αλλά και απολύτως άρτια στη γεύση.
Συνταγή για 6 ατόμα
Υλικά:6 μαρέγκες ατομικές -χάριν ευκολίας,
απoφύγετε την παρασκευή της μαρέγκας καθώς πωλούνται έτοιμες και πεντανόστιμες.
Προτείνουμε τις μαρέγκες του ζαχαροπλαστείου Βάρσος(οδός Κασσαβέτη, Κηφισσιά),
είναι απλά τέλειες!
Για την κρέμα:Κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 500ml
Προσοχή στα λιπαρά, είναι σημαντικό για να πετύχει η κρέμα.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,1 βανίλια Για την γαρνιτούρα:1 κουτάκι φράουλες, πλυμμένες καικαθαρισμένες, κομμένες
σε ροδέλες. Μη ξεχάσετε να αφήσετε 3-4 ολόκληρες για το decor. Για τη σος:200γρ φούτα του δάσους (μούρα,βατόμουρα),
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,χυμό 1/2 λεμονιού,
1 κουταλάκι του καφέ κορν φλάουερ Παρασκευή: Σος:Τοποθετείστε σε ένα κατσαρολάκι αντικολλητικό τα φρούτα του δάσους,
τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουερκαι αφήστε το να πάρει βράση
για περίπου 3' λεπτά.Το αφήνετε να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Κρέμα:Βάζετε την κρέμα γάλακτος που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία ψυγείου
και σε ένα μπωλ τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένααφράτο μείγμα.
Δε θέλουμε να είναι πηχτή ούτε και να είναι ρευστή.
Ρίχνετε τη βανίλια στο μείγμα και τη ζάχαρη.
Τα χτυπάτε όλα μαζίγια λίγο και ελαφριά για να δημιουργήσετε μία απαλή κρέμα. Στήσιμο: Τοποθετείτε σε μία πιατέλα τις μαρέγκες, σε ένα ακαθόριστο σχήμα. Εν συνεχεία με ένα κουταλάκι ρίχνετε τη κρέμα πάνω στην κάθεμαρέγκα.
Στολίζετε τη κορυφή με τις κομμένες φράουλες και τοποθετείτε ακανόνιστα
τις ολόκληρες. Τέλος περιχύνετε από τη σοςώστε να βραχούν
και όλα τα ατομικά μαρεγκάκια.
Έτοιμο!
Καλή απόλαυση!