elforell meets VRGN

NYE Playlist special curated by VRGN for elforell blog

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1oXaAABF7VR6CrSP0-YnWPk7Et_4YwBV7

Τι και αν η αλλαγή του χρόνου θα μας βρει στο σπίτι; Το concept έχει καλό φαγητό, πολύ καλούς και μετρημένους στα δάχτυλα φίλους, ποτό και upbeat tracks. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1AC0KyCPVWxLDTzjkTiE7OKZZ1Qk_gqfH

Εμείς ζητήσαμε από την Βιργινία κατά κόσμον dj VRGN να μας ετοιμάσει μία λίστα γεμάτη από ανεβαστικά και υπέροχα tracks. Η λίστα περιλαμβάνει 20&1 κομμάτια house,indie, techno & electronica και είναι φτιαγμένη για να μας συνοδεύσει στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο και να καταλήξει να μας ανεβάσει κλιμακωτά στο dancefloor-σαλόνι. 
Link https://open.spotify.com/playlist/5xmSH843FL6fk4zoWmowp6?si=JsNojafoTdaLUgveXeZiNg

Cinema Wardrobe Inspo

The StylishMovie Archives - Looks inspired by cinema. https://drive.google.com/uc?export=view&id=1eA-XBYR_MIpHDkCDa9BQ5oCFFSrw00uW
Today”s inspo: the elegant purple suit that Laureen Hutton wore at #AmericanZigolohttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1s7X9KVU3aKs-4EYLlnaYdYMX4QbrYAmDhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1lusckDeTo6AdCoVj5wf4sqVfn14J1gHK
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1PxcTaNcLhc_SNrmcdqepWFHfjaH9cRk2
#stylediaries #iconicmovies #cinema

elforell Meets Utopia

    https://drive.google.com/uc?export=view&id=18fKH9MZQP9CDmyZv9T1qZBqzVnmZbd-A

Art de la table tips for a cosy Holiday at home.!

     https://drive.google.com/uc?export=view&id=1oBoBYieTGqPJjjAFByVvccwD4geuYNLG

Το art de la table είναι μια μορφή τέχνης όπως το περιγράφει ακριβώς και η λέξη.


Ποιος δεν θαυμάζει ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι, με υπέροχα πορσελάνινα σερβίτσια, χρωματιστές πετσέτες, λινά τραπεζομάντηλα και φρέσκα λουλούδια;

     https://drive.google.com/uc?export=view&id=1CkkqaPWZXHK44cWEPDjgYlKsTNo4pEAA

Φέτος μένουμε σπίτι, γιορτάζουμε & στολίζουμε όσο πιο όμορφα μπορούμε.


Συναντήσαμε την Έλενα Κουγιανού, jewelry designer & ιδιοκτήτρια του Utopia shop στο Κολωνάκι.

     https://drive.google.com/uc?export=view&id=1zSnXMJj4sjXRxYxjZ83sYg-YvM9S-Rl2

Μαζί μας θα μοιραστεί 10 υπέροχα τιπς και τους χρυσούς της κανόνες για ένα εορταστικό Art de la Table.

    https://drive.google.com/uc?export=view&id=1UB70B6Ju2qH0gZfb7tu_4RXaN-2p-O2Q

*Κεριά σε έντονα χρώματα

*Ζαχαρωτά και μικρά γλυκίσματα πάντα είναι ευπρόσδεκτα

*Πράσινα φύλλα και λουλούδια από το κήπο σας πάντοτε αναβαθμίζουν το τραπέζι σας

*Επιλέξτε ψηλά κηροπήγια, μπορούν να δώσουν extra χαρακτήρα στο τραπέζι σας

*Διάφανα φωτάκια και φωτιζόμενες μπάλες δημιουργούν μία ζεστή ατμόσφαιρα στο τραπέζι σας

*Τολμήστε να κάνετε mix n” match τα σερβίτσια σας

*Συνδυαστε διαφορετικά ποτήρια και επιλέξτε τα πιο χρωματιστά για τα γιορτινά τραπέζια

*Mix and Match άπό μοντέρνα και κλασσικά (vintage) σερβίτσια - ψάξτε τα ντουλαπια των γιαγιάδων και των μαμάδων σας!!

*Καλέστε καλούς φίλους και την οικογένεια σας, γελάστε και περάστε όμορφα!

elforell meets Maria Kardami

https://drive.google.com/uc?export=view&id=12XwTQuNrHY2EH43IxSoBehV3eG_ubK3R

Μια virtual συνάντηση με την ταλαντούχα interior designer Maria Kardami. Mαζί μας μοιράζεται τιπς διακόσμησης, κορυφαίες τάσεις για το 2021 αλλά και bits and pieces από την στυλάτη καθημερινότητα της. 

Από που ξεκινάει το πάθος σου για το design?


Είμαι απλά ένας άνθρωπος με πάθος για την εικόνα. 

Το να βλέπω την εικόνα άρτια με έχει οδηγήσει σε αυτό το μεγάλο πάθος για design.

Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα , σωστά , χωρίς φλυαρία , καλαίσθητα.



Η αισθητική είναι έμφυτο ταλέντο ή κατακτιέται εμπειρικά πιστεύεις?


Η αισθητική αρχικά πρέπει να είναι έμφυτο ταλέντο , από τα παιδικά μου χρόνια ήθελα όλα να είχαν μια τάξη και μια αρμονία .. όσο και να το εξελίξεις με την εμπειρία των χρόνων πρέπει να είναι ένα έμφυτο ταλέντο μέσα σου.


Villa at Lagonisi


Βλέποντας κανείς τη δουλειά σου και το portfolio σου παρατηρεί ότι είσαι λάτρης του λευκού και των γήινων τόνων. Λίγα λόγια για το στυλ σου. 



Η απλότητα αποτελεί το κλειδί για να εξασφαλιστεί ένα ultra elegant διαχρονικό αποτέλεσμα. Simplicity is the key to success ! 


Ποιο κομμάτι της δουλειάς σου λατρεύεις περισσότερο; 


Το να σχεδιάζω για τους πελάτες μου σύμφωνα με την προσωπικότητα τους και όχι για μένα. Σέβομαι την άποψη τους και προσπαθώ να εμπνευστώ από τον χαρακτήρα τους. Δουλεύω μαζί τους, βρίσκομαι σε συνεχή συνεργασία, αφουγκράζομαι τα θέλω τους. Όταν το αποτέλεσμα φτάνει στην τελειότητα βλέποντας τη χαρά τους , αισθάνομαι πραγματικά πλήρης και έτοιμη για το επόμενο project.


Residence in Palaio Psyxiko


Αγαπημένος τρόπος να παντρεύεις το ρετρό με το μοντέρνο;


Η απλότητα αποτελεί το κλειδί για να εξασφαλιστεί ένα ultra elegant διαχρονικό αποτέλεσμα. Simplicity is the key to success ! 


Ποιες τάσεις στο deco θα επικρατήσουν το ‘21; (χρωμα, υφασμα, υλικά) 




Warm colors and earth tones 
The white Sofa
Boucle favrics 
The Dark wood trend 
Concrete objects 
Marble love 


3 trends που αγαπάς και εφαρμόζεις στα projects σου διαχρονικά; 



Bronze details 

Marble 

White colors


Πρέπει να σχεδιάζουμε σύμφωνα με την εποχή μας , όμως υπάρχουν κάποια items που μένουν πάντα επίκαιρα / κλασσικά και δίνουν στο χώρο ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα. Θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή τους καθώς και στην ποσότητα των αντικειμένων ώστε να μην φτάσουμε στην υπερβολή.



3 απλα τιπς που μπορούν να μεταμορφώσουν ένα σχετικά basic διαμέρισμα; Που να επενδύσει κανείς;



Ξεκινάμε από τα πολύ βασικά.


Προσοχή στην επιλογή χρώματος του σπιτιού. Επιλέγουμε ένα βασικό χρωματισμό για τους κυρίως χώρους. Θα πρέπει να υπολογίσουμε το φυσικό φως , και τα υπόλοιπα υλικά ώστε να ταιριάζουν όλα μεταξύ τους.


Φωτισμός 

Προσοχή στις πηγές φωτισμού . Μπορούν να απογειώσουν το χώρο όπως και να τον καταστρέψουν ! 


Επενδύστε σε design items όπως coffee tables , armchairs , art piece. Θα ανανεώσουν το χώρο σας


Αντικείμενα που έχει το coffee table σου.


Coffee table : Gallotti and Radice , Interni 

Fav books : 
Vogue living Country , City , Coast // Knopf 
Miles Redd , The big book of chic // Assouline
Paris Chic // Assouline 

Jonathan Adler Op Art Porcelain Tray 
Porcelain Art Box mavriki and Co 


To instagram για σένα είναι:


Πηγή έμπνευσης και έκφρασης ! Καθημερινή δυνατότητα επικοινωνίας με τόσους ανθρώπους που έχουν το ίδιο μεράκι για αισθητική ! https://www.instagram.com/kardami_maria/?hl=el


Website

Art de la table tips


Μένουμε στο σπίτι με στυλ, στρώνουμε υπέροχα τραπέζια και ας είμαστε μόλις 2 και απολαμβάνουμε το ευ ζην μέσα από απλά πράγματα. 

Νο1 κανόνας που μεταμορφώνει και ομορφαίνει κάθε σπίτι και τραπέζι είναι τα φρέσκα λουλούδια.Κάθε λογής συνδυασμοί και χρώματα, αγοράστε ότι σας αρέσει.

No2 Στρώστε όμορφα λινά ή υφασμάτινα τραπεζομάντιλα, αυτόματα θα αναβαθμίσουν τα γευματα σας και θα κανουν το τραπέζι σας ξεχωριστό.

Νο3 Επενδύστε σε μυρωδιές, κεριά χαμηλά ή ρεσό σε γυάλες ή επιβλητικά κηροπήγια θα δώσουν μια ζεστασιά στα τραπέζια σας.

Νο4 Χρωματιστα ποτήρια ή διαφορετικός συνδυασμός στα πιάτα αποτελεί μια τάση που αγαπάμε πολύ. Τολμήστε λοιπόν το mix n” match.

No5 Funky,pop, floral ή μονόχρωμες οι χαρτοπετσέτες δίνουν instant style σε κάθε τραπέζι.

Νο6 Ένα καλό κρασί είναι στα must και ένα επιδόρπιο ή μια πιατέλα φρουτα για το τέλος. Ανάλογα με το γευμα επιλέξτε και το ιδανικό wine list.

No7 Στις πετσέτες αντί για κρίκους βάλτε φιόγκους, δέστε φύλλα ή στολίδια για κάτι διαφορετικό.

Νο8 Playlist, η μουσική θα συντροφεύσει τα γεύματα σας ευχάριστα και θα ανεβάσει τη διάθεση σας.



Apple Crumble by the Food Architect

Ζητήσαμε από τον αγαπημένο μας σεφ Κάρολο Μιχαηλίδη aka The Food Architect να μας φτιάξει μια φανταστική, αφράτη και μυρωδάτη Apple Crumble. Ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσει τα εορταστκά ροφήματα αλλά και το καφέ σας. 


ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

-5 ΜΗΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

-1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ

-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

-ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ

-1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)


ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE

-125γρ ΒΟΥΤΥΡΟ

-120γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

-120γρ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

-100γρ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ

-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ

-ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

-80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΠΕΚΑΝΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)



ΒΗΜΑ 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C / 170 ανεμιστήρα 

ΒΗΜΑ 2

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε μικρούς κύβους τα μήλα και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, μια κουταλιά κανέλλα και τον χυμό από ένα λεμόνι.  Βάλτε τα σε ένα κατσαρολακι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτα να μαλακώσουν λίγο τα μήλα. Στρώστε τα μηλα σε βουτυρωμένο στογγυλο ταψί ή πυρέξ περίπου 20 εκατοστών.

ΒΗΜΑ 3

Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε το βούτυρο να έχει την υφή από ψίχουλα και να μπορεί να κρατηθούν τα υλικά μαζί πιέζοντας με το χέρι. Στρώστε πάνω από τα μήλα πιέζοντας με το χέρι το crumble ώστε να δημιουργηθούν κ μεγαλύτερα κομμάτια ζύμης. Απλώστε ομοιόμορφα

ΒΗΜΑ 4

Πασπαλίστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ομοιόμορφα, και απλώστε καρύδια αν το επιθυμείτε.


ΒΗΜΑ 5

Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σκάλα για 35-40 λεπτά, έως ότου το πάνω μέρος είναι χρυσό και τα μήλα αισθάνονται πολύ μαλακά όταν εισάγετε ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.


Καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο https://thefoodarchitect.gr/
Follow Instagram

Lindos Diaries

 Lindos

"A little gem on the island of Rhodes.

An island within an island."

This cosmopolitan town, with its famed ancient acropolis, is (figuratively and literally) the hottest place on Rhodes.

Arriving in Lindos, you have to park your car because these are forbidden on the island. The baton is taken by donkeys, bicycles and motorbikes.

At that point a magical cobbled square overlooking the bay of Lindos welcomes you.

You instantly feel the cosmopolitan aura of an era to surround you which in combination with Greek tradition, history & aesthetic lifestyle inspire you and make you fall in love with the island right away.

Swimming:



In Saint Paul’s beach and ideally we suggest on renting a pedal boat or small boat to discover the incredible blue waters and stunning rocks around the bay.

You will also have the opportunity to see the Ancient Acropolis of Lindos which is built on the rocks.

Food:

Dine at the wonderful small, picturesque Italian restaurant, named Broccolino. (Owned of course by Italians!)

At the colorful tables you will eat fresh creamy gnocchi, crispy pizza and various recipes of spaghetti.

Accommodation and food experience At Melenos Boutique Hotel.


Located in the most beautiful and amphitheatric part of the island, you will stay in a boutique hotel that will honestly take you to One Thousand and One Nights. Blending with the heritage village style, the hotel's white-washed and sandstone buildings containing the twelve suites and public areas, branch off a central stairway, giving the appearance of - a village within a village.

Each room embraces the tradition, taste and aesthetics of the island. It is worth eating in the award-winning restaurant and its wonderful terrace or drinking a cool aperitif like Mastic with strawberry Mojito at the colorful bar.


What to buy, leather sandals and jewelry are a must.



Dine Experience:


At Mavriko”s historical restaurant, (since 1912) you will eat excellent Local cuisine and award-winning dishes. With over half a century of history, Mavrikos is an excellent gastronomic proposal.

Lunch:

Great option after swimming: eat simply and freshly in the canteen of St. Paul”s bay. “Kalamarakia”, french fries and a choriatiki salad are very delicious.

Breakfast & Gelato:


Discover local ovens with freshly baked hot buns, cheese-pies, local biscuits, and goodies every morning. For the ice cream / desert lovers I definitely suggest GELO BLU, a gelateria with fantastic ice cream flavors and sweets.

          Hope you enjoyed it and Lindos be your next trip to Greece!

xxx Elena