NOSTALGIA
Femme Libellule
 Κοσμήματα βγαλμένα από παραμύθι. Λεπτομέρειες που συναρπάζουν και σχέδια που το καθένα ξετυλίγει μια ιστορία. Ο Rene Lalique, ο διάσημος δημιουργός πίσω από το brand κρυστάλλων LALIQUE ξεκινάει την ιστορία του πίσω στο 1888.
 Princesse lointaine pendant

Το 1888 Ο René Lalique καταχώρησε το σήμα του («RL») και το χρησιμοποίησε στις πρωτότυπες δημιουργίες του.
Two peackoks 

Η φήμη του αναγνωρίστηκε ως λαμπρή από επιφανείς οίκους κοσμημάτων όπως Boucheron ή Cartier
 Guêpes hat pin v.

Ο René Lalique δημιούργησε κοσμήματα με επαναστατικό αρτ νουβό ύφος, το οποίο στη συνέχεια αψηφούσε το καθιερωμένο στυλ της εποχής ως προς την κατασκευής κοσμημάτων.

Η Παγκόσμια Έκθεση στο Παρίσι σηματοδότησε την κορυφή της καριέρας του, καθώς αναγνωρίστηκε ως «εφευρέτης σύγχρονων κοσμημάτων».
Πορτρέτο του δημιουργού Rene Lalique

Το 1888 Ο René Lalique καταχώρησε το σήμα του («RL») και το χρησιμοποίησε στις πρωτότυπες δημιουργίες του.
 Το 1905 και στο νούμερο 24 της Vandome άνοιξε το πρώτο του κατάστημα, στο οποίο άρχισε να πειραματίζεται με το γυαλί ένα υλικό που θα συνεχίσει να εξερευνά και να διαμορφώνει - ως «sculpteur de lumière» - για το υπόλοιπο της ζωής του.

 Ακόμη, σημαντικός σταθμός στην ιστορία του οίκου αποτελεί η συνεργασία με τον Γάλλο αρωματοποιό François Coty. (1907) Του ζητήθηκε να κατασκευάζει γυάλινα μπουκάλια για πολυτελή αρώματα.

Σήμερα ο οίκος μετράει 130 χρόνια ζωής, πολύτιμης ιστορίας και κληρονομιάς. Έχοντας αφήσει το στίγμα του σε ιστορικές εποχές και κινήματα τέχνης όπως Art Nouveau. Ο LALIQUE δραστηριοποιείται στο κόσμημα, σε είδη σπιτιού, τουριστικές επιχειρήσεις, αρώματα και τέχνη.
All photos by LALIQUE SA
Discover the world of LALIQUE at https://www.lalique.com/en